Η περιοχή του Εμπορδά βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Ισπανίας, δίπλα στη Μεσόγειο Θάλασσα. Αυτή η σχετικά μικρή οινοπαραγωγική περιοχή διαθέτει μεγάλη ποικιλία εδαφών και κλιματικών ζωνών. Έτσι, μπορείς να βρεις όχι μόνο λόφους από σχιστόλιθο, αλλά και αμμώδεις κοιλάδες και αλλουβιακά εδάφη πλούσια σε ιλύ, άργιλο και χαλίκι.
Το Κάστρο Περελάδα, το πιο γνωστό οινοποιείο της περιοχής, έχει αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου πέντε ιδιαίτερους αμπελώνες, οι οποίοι έχουν επιλεγεί ειδικά για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα και το έδαφός τους. Η ποικιλία των εδαφών και η ευρεία γκάμα ποικιλιών σταφυλιών που επιτρέπονται στην DO Εμπορδά προσφέρουν τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα βέλτιστο μείγμα από τα διαθέσιμα terroirs και τις ποικιλίες σταφυλιών.
Η χρήση των φωσφονικών έχει πολλές διαφορετικές εφαρμογές σε διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές. Αυτό έρχεται επιπλέον της κλασικής εφαρμογής επεξεργασίας νερού.
HEDP: συνώνυμα EHDP, HEDPA, οξέα ετιδρονίνης ή ετιδρονάτη
ATMP: συνώνυμα NTMP ή NTPH
EDTMP: συνώνυμα EDATMP ή EDTPH
DTPMP: συνώνυμα DETAPMP, DTPMPA, DETMP ή DTPPH
HDTMP: συνώνυμα HMDTMP, HMDTMPA ή HDTMPA
HEMPA: συνώνυμο HEAMPLA
PBTC: συνώνυμο PBTCA
BHMTMP: συνώνυμα BHMT ή BHMTPH
ειδικά φωσφονικά: Cublen